Vacature: Trainee community & communication

2021-05-12

The Hague, 40 hours
Key words: Positive climate impact, Community, Communication, Organizer, CRM  

Do you want to be part of the solution? 

Zeewier heeft een enorme potentie voor positieve klimaatimpact. North Sea Farmers heeft met dat idee een flink aantal jaren de zeewierketen in beweging gezet en nu is het tijd om het verder tastbaar te maken. Van bewustwording over de potentie naar een daadwerkelijk groeiende duurzame sector met kansen voor de samenleving, natuur en onze economie. Dit vraagt om een actieve kennisdeling, goed georganiseerde community en proactief bouwen aan ketens. Ben jij een echt aanpakker die hands on aan de slag wil?  Ben jij een organisatietalent en blink je uit in zaken praktisch en doelgericht te communiceren? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wie zijn wij?

North Sea Farmers is een non-profit beweging van meer dan 100 bedrijven met een passie voor zeewier. Samen zetten we ons in voor het versnellen en versterken van de duurzame zeewiersector in Nederland en Europa. Als sectororganisatie 2.0 valideren North Sea Farmers zeewierpotentieel en bevorderen we leiderschap in de sector. We doen dit op nationaal (Nederlands) en Europees niveau. North Sea Farmers is een non-profit organisatie met een ANBI-status.

Onze missie

We werken aan een economische sector die systematisch bijdraagt aan positieve klimaatimpact. Deze bijdrage is wat ons betreft essentieel binnen onze bedrijfsvoering. De zeewieractiviteiten van North Sea Farmers verbeteren de mariene biodiversiteit, verminderen de CO2-uitstoot, vormen bouwstenen van de circulaire economie en dragen bij aan de eiwittransitie. 

Onze zeewiervisie voor Nederland

Vanaf 2030 streven we naar 400 km2 zeewierboerderijen binnen offshore windparken. Met het gekweekte zeewier kunnen we tot 1,6 miljoen ton CO2 reduceren. Dat is gigantisch! Bovendien willen we zorgen voor een natuurinclusieve teelt, zodat deze de mariene biodiversiteit ondersteunt en verbetert. Door gebruik te maken van wat al beschikbaar is in de zee, kan zeewier een hoeksteen worden van onze circulaire economie. Het zeewierpotentieel voor Europa (Noordzee) is zelfs nog groter. Dit grootschalige vooruitzicht plaatst zeewier in het middelpunt van een duurzame toekomst van onze planeet en creëert ook duizenden banen, op zee en aan land.

Wat neem jij mee?
 • Je hebt een sterk organiserend vermogen. Met doortastendheid en enthousiasme breng je mensen bij elkaar, schrijf je een verslag en volg je acties op;
 • Je bent communicatievaardig. Je schrijft graag artikelen voor nieuwsbrieven en de website;
 • Je bent ervaren in het beheren van administraties en houdt zaken graag goed op orde;
 • Veel informatie consolideren tot korte teksten en factsheets is je tweede natuur; 
 • Je bent beschikbaar vanaf juli/aug 2021
Wat bieden we jou?
 • Een zeer ambitieuze en impactvolle missie;
 • Uitdagende doelstellingen die je inspireren om persoonlijk en professioneel te groeien;
 • Een unieke kans om de nieuwe zeewiersector mee vorm te geven;
 • Een geweldig enthousiast team van zes professionals gericht op het bereiken van echte impact;
 • Een fulltime functie in een inspirerende werkomgeving in Den Haag;
 • Een conversatiestarter op elk (online) feestje (“Werk je met zeewier? Leg uit!...”);
Interesse?

We ontvangen je motivatie van één pagina en je CV graag vóór 31 mei op vacancies@northseafarmers.org. De eerste gesprekken vinden plaats op 3 en 4 juni. De tweede ronde is op 7 of 8 juni. Wil je deze data zoveel mogelijk reserveren in je agenda?

 

Meer weten? Neem dan contact op met:

Marlies Draisma, marlies@northseafarmers.org, 06 -11 77 55 34 of

Lotte Bronswijk, lotte@northseafarmers.org, 06 – 14 25 51 78