Word jij onze nieuwe stagiair Communicatie?

2021-11-01

Ben jij een wo- of hbo-student met interesse in duurzaamheid, innovatie en communicatie? Wil je je inzetten voor een beter klimaat, de voedseltransitie en een circulaire economie? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Den Haag | 40 uur per week | 6 maanden | per januari 2022

Wat ga je doen?

Jij draagt bij aan de zichtbaarheid van de innovatieve Europese zeewiersector en daarmee aan die van onze leden. Ook werk je mee aan de positionering van North Sea Farmers als sectororganisatie. Denk bijvoorbeeld aan het bedenken, schrijven en plaatsen van korte artikelen, nieuwsberichten en social media posts. Ook heb je een actieve rol bij event- en workshoporganisatie en ondersteun je het team waar nodig op communicatie-gerelateerde opdrachten. Om dit werk te doen, sta je in nauw contact met ons hele team. Onze communicatieadviseur zal je primaire aanspreekpunt zijn.

 

Wie zijn wij?

North Sea Farmers is een internationale non-profit ledenorganisatie ter ondersteuning van de zeewiersector. We bestaan uit ongeveer 100 zeer diverse leden en partners en ons team uit 10 professionals. NSF werkt aan gezamenlijke projecten en kennisuitwisseling over alle aspecten van duurzame, grootschalige zeewierteelt op de Noordzee. Om die reden faciliteren we ook onze unieke Offshore Test Site: een plot van 6km2, 12 km voor de kust van Scheveningen waar onze leden innovaties kunnen testen onder offshore condities.

 

Waarom zeewier?

Zowel de klimaatcrisis als de groei van de wereldbevolking dagen ons uit om nieuwe oplossingen te zoeken. De teelt van zeewier is hierin een geweldige kans: om te groeien heeft zeewier geen landoppervlakte, zoet water of meststoffen nodig en is daarmee een van meest duurzame gewassen om te telen. Het is een zeer veelzijdige en voedzame plant die voor allerlei (duurzame) toepassingen gebruikt kan worden: als voedsel voor mens, dier en plant, als verpakkingsmateriaal en zelfs biogas. Azië verbouwt al langer zeewier op grote schaal, maar dat is niet lokaal en niet altijd zo duurzaam. Daarom werken we hier aan een sector die kwalitatief hoogstaand, veilig en lokaal zeewier teelt op natuurinclusieve en innovatieve wijze. Onze visie? Zeeboerderijen die de synergie tussen natuur(versterking), voedsel(productie) en energie(productie) nastreven. Hierbij wordt zeewier geteeld tussen de offshore windmolenparken, om zodoende meervoudig gebruik te maken van de ruimte op zee.

Jouw profiel

  • Je bent een student WO of HBO met een passend profiel (liefst Communicatie- of Journalistiek gerelateerd);
  • Je hebt een hands-on mentaliteit en kunt goed zelfstandig te werk gaan;
  • Je bent sociaal en durft op mensen af te stappen;
  • Je hebt een vlotte pen met oog voor detail en de grote lijn, je hebt aantoonbare ervaring met Engelse taal;
  • Vanaf januari ben je 6 maanden beschikbaar om minimaal 2 dagen per week te komen werken op ons kantoor in Den Haag, afhankelijk van de actuele RIVM-richtlijnen.

 Ons aanbod

  • Een uitdagende en afwisselende stage voor een unieke organisatie met een duurzame missie;
  • Een kleine organisatie met gemotiveerd team die naast praten ook echt doet;
  • Een fulltime bruto stagevergoeding vanaf €275 per maand.

 Interesse?

We ontvangen je motivatiebrief (maximaal 1 pagina) en CV graag vóór 22 november per e-mail naar femke@northseafarmers.org. Meer weten over de inhoud van de stage? Mail Femke Prins via femke@northseafarmers.org.